> AReTi's B.log: Σεπτεμβρίου 2012

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Το Φθινόπωρο σε μια πιατέλα

                                                                                                                                                                         Μια οικονομική ξύλινη πιατέλα   η οποία είχε παλιώσει και φθαρεί (για πέταμα ήταν σας λέω), ανανεώθηκε και.........voila!!! 







 Κάποια στιγμή   είχα αγοράσει απ' το IKEA μια οικονομική ξύλινη πιατέλα σε απλό μπεζ  χρώμα. Η μόνη της  ιδιαιτερότητα ήταν κάποιες γραμμές που έκανε το ξύλο. Μπορεί  να την πετύχατε  κι' εσείς. 
Περισσότερο χρηστικό ρόλο είχε σ' ένα τραπέζι της βεράντας ,αφού ρίχναμε μέσα διάφορα πραγματάκια, παρά διακοσμητικό. Άρχισε σιγά σιγά να βάφει, να λερώνει, να παλιώνει δηλ.
Πέρυσι το καλοκαίρι που άρχισα ν' ασχολούμαι  με την τεχνική της χαρτοποετσέτας, ήταν το πρώτο αντικείμενο  που έκανα εξάσκηση. Της έβαλα μόνο τα κίτρινα και πορτοκαλί λουλουδάκια από μια χαροπετσέτα. Ούτε  βερνίκια ούτε χρώματα ούτε τίποτα. Και καμάρωνα κιόλας  γι΄αυτό που έκανα!Τόσα ήξερα, τόσα έκανα. Φέτος αυτό που έβλεπα δεν μου άρεσε και αποφάσισα να της κάνω ένα γενικό retous. Λυπάμαι μόνο που δεν έβγαλα φωτογραφία το "πριν".
Την έτριψα με γυαλόχαρτο ( μια απολέπιση την ήθελε ), την έντυσα μ' ένα ωραίο σχέδιο με φθινοπωρινά  φρούτα και λουλούδια με την τεχνική decoupage, της έκανα μακιγιάζ (φωτοσκιάσεις δηλ.) με ακρυλικά χρώματα και σμάλτα καθώς και  ειδικά περιγράμματα και στο τέλος της φόρεσα τα χρυσαφικά της (της έβαλα φύλλο χρυσού ιμιτασιόν) και όταν στέγνωσε 2 στρώσεις βερνίκι . Το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ και γι αυτό της έδωσα προαγωγή. Την έβαλα στο τραπέζι της κουζίνας κι' επειδή το σχέδιο είναι πολύ όμορφο δεν ρίχνουμε τίποτα πια μέσα.
Απολαύστε την!!!



Πείτε μου κι' εσείς τη γνώμη σας γι΄ αυτή την μεταμόρφωση!
Θα χαρώ  να διαβάσω τα σχόλιά σας!



Διαβάστε Περισσότερα

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΒACK TO SCHOOL


ΚΑΛΗ  ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ! Με υγεία , ψυχική γαλήνη και δύναμη για ν' ανταπεξέλθουμε ως δάσκαλοι και ως γονείς στη δύσκολη, για όλους ,αυτή χρονιά αλλά πολύ περισσότερο για τον ευάισθητο τομέα της παιδείας.Ας ΄'βαλουμε τα δυνατά μας '', εμείς οι δάσκαλοι, να μην περάσει την πόρτα του σχολείου μας  η μιζέρια και η ψυχολογική καταρράκωση που πλανάται  στην κοινωνία.Κι' αυτό για δύο λόγους. Γιατί τα μικρά παιδιά δεν φταίνε τίποτα γι' αυτή την κατάσταση  και δεύτερον γιατί εμείς θ' αντλήσουμε αισιοδοξία και κέφι απ' τις χαρούμενες φατσούλες τους, ζήτημα ζωτικής σημασίας αυτό τον καιρό.
Όπως στα περισσότερα σχολεία , έτσι και στο δικό μας οικονομικές δυσκολίες αντιμετωπίσαμε από πέρυσι και ειδικά προς το τέλος της χρονιάς.Και η οικονομία πια δεν αρκούσε. Οπότε επιστρατεύτηκε η λατρεμένη  μας ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. Και τι δεν κάναμε ανακυκλώνοντας.Βραχιόλια για τη γιορτή της μητέρας με χάντρες από περιοδικά, μολυβοθήκες από μπουκάλια γάλατος , καθημερινές κατασκευές. Ο δε διάκοσμος και τα κοστούμια για την καλοκαιρινή γιορτή μας(με θέμα τι άλλο :την κυρία Ανακύκλωση) ήταν από ανακυκλώσιμα υλικά και δεν κόστισε σχεδόν τίποτα.Δείγμα μιας τέτοιας δουλειάς βλέπετε παρακάτω
Αυτή την κατασκευή την φτιάξαμε μαζί με την αγαπημένη μου συνάδελφο τη Δάφνη.
Τα ηλιοτρόπια έγιναν από πλαστικά ποτηράκια που κρατήσαμε από κάποια γενέθλια. Οι σπόροι είναι φακές Τα κοτσάνια των φυτών είναι απλά καλαμάκια. Τα φύλλα τους καθώς και οι πεταλούδες είναι τούλια που τα είχε φυλάξει η Δάφνη. Ο δε φωτεινός ήλιος από χρυσοκίτρινα ζυμαρικά. Τόσο απλά!Όρεξη και φαντασία να υπάρχει!
Γι'αυτό!


    
Διαβάστε Περισσότερα

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ένα elegant κολιέ

Και μια και μιλάμε για κολιέ δεν μπορούσα να μην βάλω στη "βιτρίνα" του blog ένα πολύ κομψό κολιέ που βρίσκεται ήδη στην ετικέτα κοσμήματα. Με την ευκαιρία, μην αμελείτε να επισκέπτεστε τις ετικέτες, ανανεώνονται και εμπλουτίζονται συνεχώς.


Είναι κατασκευασμένο με μπρούτζο και μεγάλες πέρλες σε ροζ-μπεζ και ροδακινί χρώμα με μια πολύ ωραία ανάγλυφη υφή. Ενδιάμεσα απ' τις πέρλες έβαλα μπίλιες σε χρυσό χρώμα για να μην ακουμπούν και τρίβονται οι πέρλες μεταξύ τους.



Το έφτιαξα με πολλή αγάπη για την φίλη μου τη Μαίρη και της το χάρισα στην γιορτή της τον Δεκαπενταύγουστο.Της πηγαίνει τέλεια ,δεν συμφωνείτε?



Με την Μαίρη  και την Έλενα, την κόρη της , ένα πολύ όμορφο και ευγενικό
κορίτσι ,περάσαμε παρέα το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών μας με άπειρες συζητήσεις και αναλύσεις. Καταρχήν μέσα απ' αυτό το βήμα θέλω να συγχαρώ την Έλενα για την επιτυχία της στο Μαθηματικό Αθήνας  (10η)  και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής της. Της εύχομαι να έχει καλές σπουδές και   και να είναι πάντα δυνατή κι ευτυχισμένη. Μακάρι όλες αυτές οι κουβέντες  να βοήθησαν, έστω και λίγο , τη Μαίρη να δει την ζωή και τα πράγματα κι' από μια  άλλη οπτική γωνία πιο αισιόδοξη  και πιο ρεαλιστική.Δυστυχώς η ζωή ,φίλοι μου κρύβει ανατροπές για όλους μας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι -όσο γίνεται- και να προχωράμε μπροστά.Της εύχομαι ο ΄Θεός να της δίνει δύναμη και αισιοδοξία.
Ας γυρίσουμε στα δικά μας τώρα!
Η φίλη μου λοιπόν είδε για πρώτη φορά τις δημιουργίες μου και της άρεσαν πάρα πολύ και χαίρομαι πολύ γι' αυτό !Είχε κολλήσει δε σ' ένα βραχιόλι που της άρεσε πάρα πολύ. Πλησίαζε η γιορτή της  και ήθελα να της κάνω ένα ξεχωριστό δώρο κι' ενώ μπορούσα να της χαρίσω το έτοιμο βραχιόλι, της έφτιαξα (το ολοκλήρωσα για την ακρίβεια ) αυτό το κολιέ και είχα δίκιο.
 Της άρεσε πάρα πολύ !



Εσείς τι λέτε?
Θα χαρώ να μου πείτε την γνώμη σας!
Αν κι εγώ βλέπω ότι οι φωτογραφίες αδικούν όλα τα κοσμήματα
 και κάτι πρέπει να κάνω με 
καινούρια φωτογραφική μηχανή.
Καληνύχτα τώρα!
Αύριο έχουμε αγιασμό!
Καλή μας αρχή!
  






Διαβάστε Περισσότερα

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ένα κλασσικό και διαχρονικό κολέ


Ένα κλασσικό και διαχρονικό κολιέ με πέρλες  πρέπει να το έχουμε  στην  κοσμηματοθήκη μας  όλες οι κυρίες, μικρές και λίγο μεγαλύτερες.!
    Αυτό σκέφτηκα και είχα απόλυτο δίκιο γιατί η μαμά μου χάρηκε πολύ με το κολιέ που της έφτιαξα, δώρο για τη γιορτή της . (του Αγίου Αλεξάνδρου).





Κ15

Κολιέ κοντό με πέρλες.
Ανάμεσα από τις πέρλες έβαλα μικρές μπίλιες σε χρυσό χρώμα να σπάνε  την μονοτονία  
του λευκού και για να μην τρίβονται οι πέρλες μεταξύ τους.




Πρόσθεσα  ένα τριαντάφυλλο σε μαύρο χρώμα και το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ 
και χαίρομαι που άρεσε και στην μητέρα μου. 
Εσάς σας αρέσει?



Διαβάστε Περισσότερα

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Δεντράκια φθινοπωρινά

 Φίλοι μου, σήμερα άρχισα να νοιώθω πως μπαίνει το Φθινόπωρο! Στην αυλή μας είδα τα πρώτα κίτρινα πεσμένα φύλλα και  θυμήθηκα τα συρμάτινα δεντράκια που είχα φτιάξει πέρσι το χειμώνα.Χαρείτε τα!!

                                        


Δ07

Δεντράκι μινιατούρα με σύρμα σε καφέ χρώμα και χάντρες πράσινες και κίτρινες. Η βάση  του έγινε με κόλλα σιλικόνη χρωματισμένη με σμάλτα. την στολίζουν τα "κίτρινα φύλλα"που αρχίζουν να πέφτουν.

Το ύψος του είναι 12 εκ. περίπου



Δ08

Δεντράκι χειροποίητο με σύρμα σε καφέ χρώμα και χάντρες κίτρινες.Ήδη άρχισε να χάνει τα πρώτα του φύλλα!  Στέκεται αγέρωχο πάνω σ' ένα βότσαλο-λάφυρο απ την ακρογιαλιά.
Τό ύψος του μαζί με την βάση του  είναι 15εκ. περίπου.


Καλή προσαρμογή και καλό φθινόπωρο λοιπόν!!!




Διαβάστε Περισσότερα