> AReTi's B.log: Οκτωβρίου 2013

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

Όλα καλά και πολλή δουλειά!!!!!!!!Να' μαι πάλι εδώ αγαπημένη blogοπαρέα!!!

Να θυμηθώ, που είχαμε μείνει? Α!ναι!
Πρώτα απ' όλα !καλές μου blogοφιλενάδες  θέλω να σας ευχαριστήσω για τις ευχές σας για την επιτυχία της Αλεξάνδρας!  Τακτοποιήθηκε πια στο σπίτι της, παρακολουθεί καθημερινά τη σχολή της, που της αρέσει πολύ  αν και είναι πολύ απαιτητική και δύσκολη!!Σας ευχαριστώ και για τις ευχές σας να έχω καλή τοποθέτηση, μετά την αναστάτωση με την έναρξη της σχολικής χρονιάς!!! Οι ευχές σας εισακούστηκαν και τοποθετήθηκα στον τόπο διαμονής μου, δυο λεπτά (με τ' αυτοκίνητο) απ' το σπίτι μου, στο νηπιαγωγείο που πήγαν τα παιδιά μου!!!
Το σχολείο είναι σύγχρονο και εξοπλισμένο,οι δύο συνάδελφοι εξαιρετικές  τα παιδιά όμως πολλά και ζωηρά κι' όταν χάνεις το πρώτο πολύτιμο καιρό της προσαρμογής και του προγραμματισμού τότε τα πράγματα είναι δύσκολα και χρειάζεται διπλός κόπος και κοπιαστική δουλειά!!!
Πάνω στην ώρα της απόγνωσης για το πως θα τα καταφέρω,  τα Βήματα για τη ζωή ήρθαν σαν δώρο Θεού!
                           
Το προηγούμενο ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο συμμετείχα σ'  ένα κλειστό(για 40 νηπιαγωγούς) βιωματικό σεμινάριο για ένα καινοτόμο πρόγραμμα τα Βήματα για τη ζωή!
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, το οποίο βασίζεται στην πεποίθηση ότι η προαγωγή της ψυχικής υγείας έχει κρίσιμη σημασία κι' ότι ο μόνος τρόπος για ν' αναπτυχθεί σημαντικά η κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών είναι η διαδικασία ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων στα σχολεία με οργανωμένο και συστηματικό τρόπο, ως επίσημο μέρος του εκαπιδευτικού προγράμματος.
Ακόμα βασίζεται στη βεβαιότητα ότι το σχολείο,ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες όπου και εγκαθιδρύονται οι συμπεριφορές, έχει καθοριστικό ρόλο στην καλλιέργεια ικανοτήτων όπως η ψυχική ανθεκτικότητα, η επινοητοκότητα και η κριτική σκέψη, οι οποίες με τη σειρά τους  στηρίζουν τη συναισθηματική ευεξία. Αυτή θα βοηθήσει τα παιδιά όχο μόνο να τα πάνε καλύτερα στη μαθητική τους ζωή, αλλά και να καλλιεργήσουν υψηλές προσδοκίες και να προετοιμαστούν σωστά για μια συναρπαστική, αποδοτική και θετική ενήλικη ζωή!
Παρήγγειλα την επόμενη κιόλας μέρα το υλικό και άρχισα τη μελέτη με στόχο να ξεκινήσω το πρόγραμμα στην τάξη μου, όσο πιο γρήγορα  γίνεται!
Όπως καταλαβαίνετε όλα τα παραπάνω, συν κάτι δουλειές  στο σπίτι  λόγω της εποχής, συν το καθημερινό περπάτημα και λίγη γυμναστική δεν μου άφησαν χρόνο για δημιουργίες και blogging, ελπίζω  να πέσω με τα μούτρα σε λίγες μέρες για να προλάβω  να φτιάξω και κανένα ρολογάκι για την την έκθεση ρολογιών στην Αθήνα από 23- 27 Νοεμβρίου για το Χριστοδούλειο ίδρυμα!!!!
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω και την συντοπίτισά μου  Χριστίνα με τις  υπέροχες Neraidodimiourgies της για ένα βραβειάκι που μου έστειλε!!!

                                         Κανόνες1. 1Αναφέρεις ποιος σου χάρισε το βραβείο.
 2. Απαντάς στις ερωτήσεις.
3. Δίνεις, με τη σειρά σου, το βραβείο σε 7 bloggers.

Ερωτήσεις
1. Τι σε ενέπνευσε και τι σημαίνουν για σένα το όνομα του blog σου και το όνομα, με το οποίο υπογράφεις τα κείμενά σου
Το όνομα του blog μου είναι AReTi's B.log και είναι ένα λογοπαίγνιο με το όνομά μου στ' Αγγλικά  (Areti Boboti) και του τίτλου ART's Blog (λέμε τώρα!!) Με ενέπνευσε γι' αυτό ο τίτλος της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου eνικος!! 

2. Αν δεν ήσουν άνθρωπος, τι θα ήθελες να είσαι και γιατί;
Χμ!!! Μάλλον ένα ελεύθερο άλογο που απολαμβάνει  τη φύση καλπάζοντας,γιατί είναι περήφανο , κοινωνικό και γρήγορο ζώο!

3 Αν σε σταματούσαν στον δρόμο απ' το Blog TV και σε ρωτούσαν "Ποιο είναι το χαρακτηριστικό σου γνώρισμα, σύμφωνα με τα λεγόμενα των άλλων;", τι θα απαντούσες; Ποιο είναι; 
Ντρέπομαι να μιλάω για τον εαυτό μου! Άλλη ερώτηση? θα τους έλεγα!!!

4. Ποιο στοιχείο βρίσκεις γοητευτικό και σε κάνει να συνεχίζεις να γράφεις; 
Η επικοινωνία με ανθρώπους που μπορεί να τους χωρίζουν αποστάσεις, αλλά  έχουν ίδια ενδιαφέροντα, η ανταλλαγή ιδεών και σκέψεων!


5.Ποια φωτογραφία θα βάζατε για την 'ζωή'; 

Η ζωή συνεχίζεται
           "Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ"     


 6.Αγαπημένη λέξη
    ΖΩΗ


Το Βραβείο το στέλνω στα παρακάτω αγαπημένα Blog που προσφέρουναπλόχερα τις γνώσεις και τις ιδέες του στην τόσο σημαντικη και ευαίσθητη προσχολική εκπαίδευση!!!!!!!
1Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτκό υλικό για το νηπιαγωγείο
2Το νέο νηπιαγωγείο που ονειρεύομαι
3Προσχολικά
4Σχολικές αταξίες
5Ανδρονίκη η νηπιαγωγός
6Εμείς οι νηπιαγωγοί
7Ταξίδι στη χώρα των παιδιών

Καλό βράδυ και πολλά φιλιά σ' οοόλη την blogογειτονιά!!!!!

Διαβάστε Περισσότερα