> AReTi's B.log: ΒACK TO SCHOOL

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΒACK TO SCHOOL


ΚΑΛΗ  ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ! Με υγεία , ψυχική γαλήνη και δύναμη για ν' ανταπεξέλθουμε ως δάσκαλοι και ως γονείς στη δύσκολη, για όλους ,αυτή χρονιά αλλά πολύ περισσότερο για τον ευάισθητο τομέα της παιδείας.Ας ΄'βαλουμε τα δυνατά μας '', εμείς οι δάσκαλοι, να μην περάσει την πόρτα του σχολείου μας  η μιζέρια και η ψυχολογική καταρράκωση που πλανάται  στην κοινωνία.Κι' αυτό για δύο λόγους. Γιατί τα μικρά παιδιά δεν φταίνε τίποτα γι' αυτή την κατάσταση  και δεύτερον γιατί εμείς θ' αντλήσουμε αισιοδοξία και κέφι απ' τις χαρούμενες φατσούλες τους, ζήτημα ζωτικής σημασίας αυτό τον καιρό.
Όπως στα περισσότερα σχολεία , έτσι και στο δικό μας οικονομικές δυσκολίες αντιμετωπίσαμε από πέρυσι και ειδικά προς το τέλος της χρονιάς.Και η οικονομία πια δεν αρκούσε. Οπότε επιστρατεύτηκε η λατρεμένη  μας ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. Και τι δεν κάναμε ανακυκλώνοντας.Βραχιόλια για τη γιορτή της μητέρας με χάντρες από περιοδικά, μολυβοθήκες από μπουκάλια γάλατος , καθημερινές κατασκευές. Ο δε διάκοσμος και τα κοστούμια για την καλοκαιρινή γιορτή μας(με θέμα τι άλλο :την κυρία Ανακύκλωση) ήταν από ανακυκλώσιμα υλικά και δεν κόστισε σχεδόν τίποτα.Δείγμα μιας τέτοιας δουλειάς βλέπετε παρακάτω
Αυτή την κατασκευή την φτιάξαμε μαζί με την αγαπημένη μου συνάδελφο τη Δάφνη.
Τα ηλιοτρόπια έγιναν από πλαστικά ποτηράκια που κρατήσαμε από κάποια γενέθλια. Οι σπόροι είναι φακές Τα κοτσάνια των φυτών είναι απλά καλαμάκια. Τα φύλλα τους καθώς και οι πεταλούδες είναι τούλια που τα είχε φυλάξει η Δάφνη. Ο δε φωτεινός ήλιος από χρυσοκίτρινα ζυμαρικά. Τόσο απλά!Όρεξη και φαντασία να υπάρχει!
Γι'αυτό!


    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.