> AReTi's B.log: Βενετσιάνικες μάκες for all year!!

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Βενετσιάνικες μάκες for all year!!



Να' μαι κι' εγώ! Μετά από αρκετές ημέρες απουσίας , ομολογώ! Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα διάθεση
δημιουργική τις τελευταίες μέρες! Είχα στο μυαλό μου πολλές ιδέες που επεξεργαζόμουνα αλλά μέχρι εκεί! Βόλταρα στα σπιτάκια σας, θαύμαζα τα υπέροχα πράγματα που φτιάξατε αλλά εγώ αρνιόμουνα να κάνω οτιδήποτε.
Απ' τα τελευταία μαθήματα κοσμήματος έχω ένα σωρό μισοτελειωμένα πράγματα  προγραμματίζοντας με το μυαλό μου  ότι θα τα ολοκληρώσω αλλά ακόμα μισά είναι.
Όλα αυτά μέχρι προχτές! Ήρθε για τις Απόκριες στην πατρική εστία  η σπουδάζουσα νεολαία και αφού περάσαμε ήσυχα μεν, όμορφα δε, σήμερα πήγαμε όλοι μαζί στα Γιάννενα για να συναντηθούμε με την οικογένεια της αδερφής μου και να μοιράσει και η Εύη τον πολύ δρόμο μέχρι το Αγρίνιο.
Ήθελα να πάω ένα δώρο στην αδερφή μου, ευκαιρία λοιπόν να κάνω την πρώτη μου απόπειρα να υλοποιήσω μια ιδέα που είχα στο μυαλό μου πολύ καιρό! Βενετσιάνικες μάσκες από πορσελάνη!
Ανάμειξα την σκόνη πορσελάνης με νερό ( ένα προς ένα), το χύτευσα στο καλούπι, περίμενα μία ημέρα, τις  ξεκαλούπωσα, τις έδωσα  ακόμα λίγο χρόνο να φύγει όλη η υγρασία και μετά σειρά είχαν τα χρώματα: ακρυλικά περλέ, βιτρέιλ,perlen pen, σκόνες γυαλιστερές!
Και ιδού το αποτέλεσμα!


Την πρώτη την έφτιαξα στα χρώματα του χρυσού μπεζ που κυριαρχούν στο σαλόνι της αδερφούλας μου! Το μαντήλι της κούκλας είναι ύφασμα οργαντίνα μπεζ και γαλαζοπράσινο, το λουλούδι που στηρίζει τα φτερά είναι χειροποίητο πλεγμένο με το βελονάκι σύρμα μπρούτζου και στο κέντρο έχει μια πέρλα. Η μάσκα στηρίζεται σε μια πιατέλα χριστουγεννιάτικη που της έκανα και λίγο ντεκουπάζ!  Στην αδερφή μου άρεσε πάρα πολύ! Εσάς?

Το κορίτσι μου όμως έτσι θα το ξεπροβόδιζα? Της μαγείρεψα διάφορα φαγητά αλλά της  έφτιαξα και μια μάσκα να στολίσει  με κάτι ακόμα το σπίτι της, που το φροντίζει και περνα πολύ χρόνο εκεί!

Την  έφτιαξα σε μωβ αποχρώσεις, που της αρέσουν πολύ! Το λουλούδι είναι χειροποίητο από πολυμερικό πηλό! Το μωβ  μαντήλι  είναι υλικό ανθοπωλείου! Στέκεται πάνω σε καμβά που το έκανα ανάγλυφο με χοντρόκοκκη πάστα διαμόρφωσης και πασπάλισα μωβ γυαλιστερή σκόνη! Τα χείλη της είναι μωβ αλλά δείχνουν πιο σκούρα στην φωτογραφία! Άρεσε  στην κορούλα μου κι' εγώ χάρηκα που τα κατάφερα στην πρώτη μου προσπάθεια  μιας και ήθελα να μην είναι μάσκες μόνο για τις απόκριες αλλά ένα διακοσμητικό στοιχείο για όλο το χρόνο! 
Μάλιστα θα την στείλω και στον μωβ διαγωνισμό της Κατερίνας!
Εσείς τι λέτε? 
Θα χαρώ να μου πείτε την γνώμη σας!
Καλή Σαρακοστή με υγεία σε όλους εύχομαι και καλή εβδομάδα!













14 σχόλια:

  1. καλη σαρακοστη αρετη, με υγεια!!!οι μασκες, αν και δεν μου ειναι ιδιαιτερα αγαπητες, δεν μπορω να μην παραδεχτω οτι εχουν πολυ δουλεια.και οι δικες σου ειναι εργα τεχνης.λεπτοδουλεια, υπομονη, μερακι βγαινουν προς τα εξω-δεν μου κανει εκπληξη που αρεσε στην αδελφη σου!μα και η μωβ νομιζω μπορει επαξια να σε αντιπροσωπευσει στον διαγωνισμο!καλη σου επιτυχια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι οι πρώτες σου;...Αρετή έγιναν πολύ όμορφες!...
    Μπράβο σου!...σίγουρα θα τις χαρούν η αδελφή και η κορούλα σου!...
    Καλή συνέχεια στις δημιουργίες σου!...και Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρετή μου
    κατ αρχάς Καλή Σαρακοστή!
    Χαίρομαι για τις φοιτητοαφίξεις (εμείς μείον ένας,αλλά θα πρέπει να το συνηθίσουμε-για την κόρη μιλάω-) και επίσης επιβραβεύω την πρώτη σου απόπειρα (που μόνο για πρώτη δε δείχνει).Μα τι περισσότερο θέλεις αφού άρεσαν στις παραλήπτριες;αυτό δεν ήταν το ζητούμενο;
    Οσο για τη διάθεση που δεν υπάρχει, γενικό φαινόμενο,μην επηρεάζεσαι.Είμαστε ομάδα!!!χαχαχα
    Φιλάκια πολλά καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι πολύ όμορφες
    Καλή Σαρακοστή
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ομορφες και οι δύο...αγαπημένο χρώμα το μωβ/λιλά γι αυτό την μωβ την λάτρεψα πιο πολύ..καλή επιτυχία στο διαγωνισμό..Καλή Σαρακοστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πανέμορφες οι μάσκες σου και σε χρώματα που αγαπώ, το χρυσό και το μωβ! Μπράβο κοριτσάκι μου! Εύχομαι να είσαι πάντα έτσι δημιουργικη!!

    Πολλά φιλάκια σου στέλνω! Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραία δουλειά!!!!Καλή Σαρακοστή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ομορφες και οι δύο μάσκες!! Καλή Σαρακοστή !!!Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εξαιρετικές και οι δύο! Καλή επιτυχία στο μωβ διαγωνισμό.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή Σαρακοστή Αρετούλα!
    Ωραίες οι μάσκες, με γεια τους!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αρετουλα ειναι τελειες και οι δυο μπραβο σου!!!!!Καλη σαρακοστη κοριτσι μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ όμορφες και καλοδουλεμένες οι μάσκες σου.Καλώς σε βρήκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απίθανες και οι δυο!! Τα συγχαρητήριά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αρετη μου σημερα πηρα το δωρακι σου και εμαι πολυ χαρουμενη!!!!!Ειναι πολυ ποιο ομορφο απο κοντα να εισαι καλα κοριτσι μου σε ευχαριστω πολυ πολυ!!!!!Φιλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.