> AReTi's B.log: Κουράγιο......... μέχρι την Άνοιξη!

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Κουράγιο......... μέχρι την Άνοιξη!

Όσο κι' αν μας άρεσε που η ζέστη  πήρε παράταση και κράτησε μέχρι πριν λίγες μέρες  τα ψέματα τελείωσαν. Το καλοκαίρι σάλπαρε οριστικά για άλλους τόπους πιθανόν μ' ένα τέτοιο καραβάκι


και σιγα σιγα μπαίνουμε στο Χειμώνα. Έγινε, εστω και καθυστερημένα, η γενική καθαριότητα και συνεχίζεται, μιας και μια αμυγδαλίτιδα  μου χάλασε τα σχέδια, άναψε το τζάκι και μας πρόσφερε απλόχερα την θαλπωρή του, ανάβει το καλοριφέρ πρωί και βράδυ, μην κακομαθαίνουμε κιόλας, μόλις τελειώσω την ανάρτηση και το καφεδάκι μου στρώνω και τα χαλιά.
Η πρώτη σκέψη μας είναι ότι ο χειμώνας είναι μια πολύ ωραία εποχή αλλά και ακριβή. Πληρώνουμε ακριβά για να ντυθούμε, για να ζεσταθούμε οι βόλτες το Χειμώνα συνεπάγονται έξοδα, άσε που τα υπέροχα Χριστούγεννα απαιτούν δώρα και όλο και κάποιο  ταξιδάκι.
Και καταλήγουμε να λέμε:

                                  


Περιμένοντας όμως την Άνοιξη ας δούμε τα πράγματα λίγο πιο αισιόδοξα.
Λάβε υπόψιν σου ότι:

- Αν ζεις σε ανεκτες συνθηκες εχεις το καθημερινο σου φαϊ και γνωριζεις αναγνωση και γραφη τοτε ανηκεις σε ένα εκλεκτο τμημα του πληθυσμου της γης.


- Αν εχεις ένα ηλεκτρονικο υπολογιστη τοτε προσδιοριζεσαι στην ελιτ των ανθρωπων.


- Αν ξυπνας το πρωι και εισαι υγιης τοτε εισαι πιο τυχερος από το 1 εκατομμυριο ανθρωπων που θα πεθανουν αυτή τη βδομαδα.


- Αν δεν εχεις την τραυματικη εμπειρια των πολεμων, της φυλακισης, των βασανιστηριων ή του λοιμου τοτε εισαι σε καλυτερη κατασταση από 500 εκατομμυρια ανθρωπους.


- Αν μπορεις να πηγαινεις στην εκκλησια σου ελευθερα χωρις τον κινδυνο της κακοποιησης ή της συλληψης τοτε εισαι τυχερος αφου περισσοτερα από 3 δισεκατομμυρια ανθρωπων δεν μπορουν να εκπληρωσουν τις θρησκευτικες τους υποχεωσεις.


- Αν εχεις τροφιμα στο ψυγειο σου, ρουχα κι ένα σπιτι, τοτε εισαι πλουσιοτερος από το 75% των ανθρωπων.


- Αν εχεις χρηματα στην τραπεζα ή στο πορτοφολι σου και μερικα ψιλα καπου στο σπιτι τοτε ανηκεις στο 8% του πληθυσμου της γης…


- Αν οι γονεις σου είναι ζωντανοι και παντρεμενοι τοτε εισαι ενας πολύ σπανιος ανθρωπος…


- Αν κρατας το κεφαλι σου ψηλα και αντιμετωπιζεις τη ζωη με ένα χαμογελο, ενδιαφερεσαι για τον συνανθρωπο σου, μπορεις να του κρατας το χερι του, να τον αγκαλιαζεις, να τον αγγιζεις τοτε εισαι ευλογημενος ανθρωπος…

Το διαβάσαμε από το: Aν ο πληθυσμός της γης ήταν 100 άτομα....


 Για σκεφτείτε το: Δεν χαμογελάσατε λίγο? Είναι δύσκολα τα πράγματα και μάλιστα άδίκως  για  πολλούς αλλά δεν θα το βάλουμε κάτω. Θα βρούμε τρόπους να το ξεπεράσουμε γιατί όπως λέει και η αγαπημένη μου κουμπάρα  (κολλητή μου απ' τα μαθητικά μας χρόνια):" Η κρίση θα φύγει αλλά η κατάθλιψη θα μείνει"



Στο νηπιαγωγειο, την παγκόσμια ημέρα της αποταμίευσης ,βρήκαμε με τα παιδιά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε χωρίς χρήματα. Και οι ιδέες τους ήταν πολλές.
Δείτε μερικές εικονογραφημένες απ' το blog dreamskindergarten.blogspot.gr της  εξαιρετικής συναδέλφου Ζήση Ανθής.
   
                                                
                                                     

Όσο για τα δώρα των Χριστουγέννων φτιάξτε κάτι μόνοι σας. Και το πιο απλό δώρο όταν είναι φτιαγμένο απ' τα χέρια μας έχει μεγάλη συναισθηματική αξία και οι άνθρωποι που μας αγαπάνε τα εκτιμούν περισσότερο από ένα πανάκριβο δώρο.
Έτσι σκέφτηκα κι' εγώ όταν τον περασμένο Ιούνιο,  ήθελε να προσφέρει ο γιος μου ένα δώρο στον αγαπημένο του δάσκαλο τελειώνοντας το Δημοτικό ως δείγμα της εκτίμησής μας και των ευχαριστιών μας που τον προετοίμασε όπως κι' όλη την τάξη με τον καλύτερο τρόπο για ν' ανοίξει τα πανιά του και να σαλπάρει για το Γυμνάσιο.

Είναι φτιαγμένο με θαλασσόξυλα, που μάζεψα απ' την αγαπημένη μου βόλτα στην παραλία,
φύλλα χαλκού που τα στόλισα με ήλιο συννεφάκια και βροχούλα(παντός καιρού δηλ.)και στέκεται πάνω σε δύο κοχύλια.

                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.